info terkini

 

Sila Sign Buku Pelawat ini.

Pengikut

Sabtu, 1 Ogos 2009

Tugas Baru, Tanggungjawab Baru…

Tugas Baru, Tanggungjawab Baru…
Pada tanggal 13 Julai 2009 (Isnin), ketika itu aku sedang tekun mendengar satu slot kursus (Kursus menyediakan rancangan perniagaan anjuran bersama IPTeknik, JPS dan IKS di Pusat Latihan JPS seksyen 6 Shah Alam.) Aku menerima panggilan telefon dari GB aku jam 12.01 tengahari, mengarahkan aku hadir ke PPD Klang jam 3.00petang berjumpa dengan Pn. Hjh Huzaimah. Lalu aku bertanya apa tujuannya… untuk kenaikan pangkat DG32hakiki.
Tepat jam 3.00petang aku berjumpa dengan Pn Hjh Huzaimah, menawarkan surat tawaran naik pangkat GPK.


Ke mana? ….
Daerah Klang penuh dan ditawarkan ke daerah Petaling Perdana
Secara rasminya aku menerima SURAT LANTIKAN KENAIKAN PANGKAT Gred DGA32 secara Hakiki sebagai GPK HEM di SK Shah Alam, Seksyen 16, Shah Alam Selangor. Berkuatkuasa 1 OGOS 2009.Tanggungjawab yang lebih berat dan mencabar..
Alhamdulillah, syukur kepadaMu Ya Allah...
Berilah aku kekuatan untuk memulakan tugas aku di sini.....
0 ulasan:

APAKAH YANG AKU KEJAR HINGGA KINI? Fotline.ws
leTakkan KehIdupan DuniaMu iTu dI TangAn dAn akhIrat iTu DiHAti aGAr HaL Dunia MuDah dibahaGi-bAHagikan & AkhirAt itU DibAWa MaTi...
Hidup Yang Seimbang Adalah Penawar
Salah satu punca tekanan yang menyerang ramai orang pada hari ini ialah ‘ketagih bekerja’. Mereka dikenali juga sebagai workaholic kerana keasyikan bekerja siang dan malam sehingga melupakan segala tanggungjawab yang lain. Mengikut kajian yang dilakukan oleh Dr. Bryan E. Robinson dari Universiti North Carolina di Charlotte, golongan ini mengeluarkan banyak hormon adrenaline di dalam badan mereka dan hormon ini membebankan jantung, menyebabkan darah tinggi dan menyempitkan pembuluh darah. Perubahan-perubahan ini mendedahkan golongan ini kepada sakit jantung, strok, kesugulan dan keinginan untuk membunuh diri. Berlebih-lebihan di dalam sesuatu perkara akan membawa kepada kebinasaan. Di antara nasihat yang amat baik untuk kita hayati ialah yang pernah dinasihatkan oleh sahabat Salman Al-Farisi ra kepada Abu Dardak ra. Nasihat ini kemudiannya disokong oleh Nabi Muhammad, iaitu: “Sesungguhnya Tuhanmu mempunyai hak ke atasmu, dirimu mempunyai hak ke atasmu dan keluargamu mempunyai hak ke atasmu. Berikan setiap yang berhak ini haknya.” (Riwayat Bukhari)

Cikgu Sha'ari

video klip pilihan minggu ni

aku seorang guru

Waktu Bumi

  © Blogger templates ProBlogger Template by Ourblogtemplates.com 2008 | Distributed by Blogger Blog Templates

Back to TOP